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Rev. Rul. 69-184 

Bona fide members of a partnership are not employees of the partnership within the meaning of 
the Federal Insurance Contributions Act, the Federal Unemployment Tax Act, and the Collection 
of Income Tax at Source on Wages (chapters 21, 23, and 24, respectively, subtitle C, Internal 
Revenue Code of 1954). Such a partner who devotes his time and energies in the conduct of the 
trade or business of the partnership, or in providing services to the partnership as an independent 
contractor, is, in either event, a self- employed individual rather than an individual who, under 
the usual common law rules applicable in determining the employer-employee relationship, has 
the status of an employee.  Sections 1402(a) and  3121(d)(2) of the Code. 

Remuneration received by a partner from the partnership is not "wages" with respect to 
"employment" and therefore is not subject to the taxes imposed by the Federal Insurance 
Contributions Act and the Federal Unemployment Tax Act. Such remuneration also is not 
subject to Federal income tax withholding. 
S.S.T. 23, C.B. XV-2, 405 (1936), is superseded, since the position set forth therein is restated 
under current statute and regulations in this Revenue Ruling. 

 1 ¶Prepared pursuant to Rev. Proc. 67-6, C.B. 1967-1, 576. 
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